Volledig scherm
Cabaretier Vincent Bijlo reikte de wisseltrofee uit aan Sylvia Houtzager (aan zijn rechterzijde). Ontwerpster Silene van Waveren (links) houdt de bokaal vast. © Van Der Hammen Tim

Prijs voor viooldocente Sylvia Houtzager voor leukste optreden met leerlingen

Violiste Sylvia Houtzager van Muziekschool Amersfoort ontving zaterdag uit handen van cabaretier Vincent Bijlo een wisselbokaal voor het leukste muzikale optreden met haar leerlingen.

Quote

Sylvia liep als een soort rattenvan­ger van Hamelen voorop, met achter haar aan een sliert van jonge violistjes

Marjolijn Peper , initiatiefnemer

,,Vroeger had ik een grote poster van je boven mijn bed hangen!," roept Vincent naar Sylvia Houtzager uit. De wisseltrofee, door de grappenmaker spontaan omgedoopt tot 'Vincent Bijlo Bokaal', is de beloning voor Houtzagers muzikale optreden met kinderen dat werd ingezonden ter gelegenheid van De Nationale Dag van de Muziek.

Zaterdag 24 maart jl. werd deze landelijke themadag voor het eerst gevierd. De Dag van de Muziek is een initiatief van zangeres en zangpedagoog Marjolijn Peper ('62) uit Zeist die tijdens deze zaterdag landelijke aandacht vraagt om het belang en de schoonheid van muziek en het muziekonderwijs aan kinderen in het bijzonder te vieren. ,, Omdat samen muziek maken ons verbindt," meent Peper.

Bekende namen als genoemde Vincent Bijlo (cabaretier), Karin Bloemen (zangeres), Prof. Dr. Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie), Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Carel Kraaijenhof (bandoneonist) zijn ambassadeurs van deze Nationale dag.

Tijdens deze dag werd een wedstrijd uitgeschreven waarbij werd gelet op het meest in het oog springende muzikale optreden met kinderen. De inzending van viooldocente Sylvia Houtzager ('54) is als leukste verkozen. ,,Een terechte winnaar", meent initiatiefnemer Peper, ,,Sylvia liep als een soort rattenvanger van Hamelen voorop, met achter haar aan een sliert van jonge violistjes. Een enorm leuk gezicht en tevens een prachtige ode aan de muziek!"

,,Ter gelegenheid van de installatie van het wijkteam Leusden ZeT (Leusden Zuid) ondersteunde ik het geheel muzikaal met een aantal van mijn leerlingen", vertelt Houtzager, ,,op het Máximaplein, voor het multicultureel centrum Antaris, liepen we vioolspelend achter elkaar." Zelfs burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden werd spontaan een viool in de handen gedrukt en het podium opgetrokken, om hem daarmee uit te nodigen mee te spelen. De burgervader gaf meteen gehoor aan dit verzoek. Meer informatie: nationaledagvandemuziek.nl.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort