Volledig scherm
PREMIUM
Privédetective Ron Troost legt bij alimentatie-onderzoek bewegingen vast van de ex-partner. © Saskia Berdenis van Berlekom

Privédectectives ingehuurd door Leusdens advocatenkantoor

AlimentatiefraudeDetectives inzetten om een eind te maken aan het betalen van partneralimentatie. Een Leusdens advocatenkantoor schrikt er niet voor terug.

Quote

Vergis je niet in de bedragen. 1.000 euro alimenta­tie per maand is geen uitzonde­ring.

Willem Brouwer, advocaat

De advocaten van AssumDelft in Leusden werken al enige tijd succesvol samen met detectivebureau Active CSI uit Bunschoten. De bewijzen die de speurneuzen verzamelen tegen exen die ten onrechte partneralimentatie ontvangen, blijken onmisbaar aan de onderhandeltafel en in de rechtbank.

Zo is de supermarkt een dankbare plek voor de alimentatiespeurder. In de rij bij de kassa kan hij ongemerkt registreren wie van het stel vóor hem de boodschappen afrekent. Doet de ex-echtgenoot het zelf, dan is er niks aan de hand. Maar betaalt de nieuwe vriend of vriendin dan gaat de foto in het alimentatiedossier.

Het schaduwen van nietsvermoedende mannen en vrouwen is een tweede natuur voor oud-rechercheur Ron Troost, die sinds 2008 - samen met zoon Glenn - voor zichzelf werkt. Active CSI verdient zijn brood met het doen van naspeuringen naar personen en bezittingen op vele fronten. Het detectivebureau wordt tegenwoordig vaker gevraagd bewijs te verzamelen tegen ex-partners, die volgens de klant een volwaardige nieuwe relatie hebben maar de alimentatie door laten lopen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort