Volledig scherm
Asfalteren © Provincie Utrecht

Provinciale wegen in Baarn krijgen opknapbeurt

Een deel van het asfalt van de Hilversumsestraatweg (N415) en Amsterdamsestraatweg (N221) in Baarn wordt van 17 september tot 3 oktober vervangen.

Het gaat om groot asfaltonderhoud dat gemiddeld eens in de vijftien jaar wordt uitgevoerd op alle provinciale wegen. De bovenste laag asfalt wordt weggefreesd en vervangen door een nieuwe deklaag. Op een aantal plaatsen worden aanvullende reparatiewerkzaamheden verricht. Ten slotte wordt de nieuwe deklaag weer voorzien van markering. Het gaat om een gedeelte van de Hilversumsestraatweg (N415) ter hoogte van restaurant Vuur en om een gedeelte van de Amsterdamsestraatweg (N221) tussen de Wakkerendijk en de kruising met de Hilversumsestraatweg (N415).

De werkzaamheden beginnen dinsdagavond 17 september, vanaf 20.00 uur. De aannemer (De Rooij/Van Wijk) werkt alleen ’s avonds en ’s nachts, omdat er dan minder verkeer is. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Alleen zondag 29 september zijn er tot 12.00 uur werkzaamheden. 

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroutes staan met gele borden langs de weg aangegeven. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te begeleiden. De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort