Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Provincie Utrecht probeert woningbouw uit het slop te trekken

Negen vastgelopen woningbouwprojecten in de provincie Utrecht moeten in honderd dagen uit het slop worden getrokken. Een speciale expert helpt bij het oplossen van knelpunten.

De provincie Utrecht heeft gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars gevraagd hoe woningbouwprojecten kunnen worden versneld. In de provincie zijn de komende drie jaar jaar binnenstedelijk 21.000 nieuwe woningen nodig. Toch lukt snel bouwen vaak niet, zelfs als bekend is waar woningbouw mogelijk is en plannen soms klaar liggen. Projecten lopen vast omdat samenwerking ingewikkeld is of plannen financieel niet haalbaar zijn.

Om hun projecten uit het slop te krijgen en om te leren hoe ze die kunnen versnellen, meldden projectteams zich aan bij de provincie om mee te doen aan de zogeheten '100 dagen challenge'.

Expert

Het gaat onder meer om projecten in Amersfoort (‘Wonen bij het groen’ en 'Wonen zorg en welzijn') en Soest (‘Starters, stijgers en senioren’). Een expert gaat op kosten van de provincie helpen bij het oplossen van knelpunten.

In oktober is bekend of het gelukt is om de projecten van de grond te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort