Volledig scherm
Bij de ontmanteling van SymforaMeander, het voormalig centrum voor psychiarie dat in een aparte vleugel van Meander zat, waren er nog plannen voor een afdeling ziekenhuispsychiatrie in het Meander. © Frank Noordanus/Meander Medisch Centrum

Psychiatrisch patiënten Meander mogelijk verwezen naar Tergooi

Het lukt geestelijke gezondheidsinstelling GGz Centraal niet om de afdeling ziekenhuis psychiatrie in het Meander MC op volle kracht te laten draaien. ,,De huidige en voortgaande krapte op de arbeidsmarkt maakt dat we de ziekenhuispsychiatrie efficiënter en meer in samenhang moeten organiseren”, stelt de instelling in een persbericht.

GGz Centraal onderzoekt nu samen met Meander en  ziekenhuis Tergooi in Blaricum of de afdeling psychiatrie van Tergooi de ziekenhuispsychiatrie van Meander kan gaan verzorgen. De partijen bekijken nu hoe de samenwerking er precies uit moet gaan zien. ,,Naar verwachting kunnen we dit najaar de precieze invulling van deze samenwerking bekendmaken”, schrijven de drie partijen.

Te weinig personeel 

Bij de ontmanteling van SymforaMeander, het voormalig centrum voor psychiatrie dat in een aparte vleugel van Meander zat, waren er nog plannen voor een afdeling ziekenhuispsychiatrie in het Meander. Op die afdeling worden patiënten verpleegd die naast geestelijke klachten ook lichamelijke klachten hebben of andersom.

In december bleek er te weinig personeel en mikte GGz Centraal op 1 juni. Ook die datum bleek niet haalbaar. Sinds 1 januari van dit jaar is GGz Centraal volledig verantwoordelijk voor de psychiatrische zorg in de regio Eemland. De zorg is gecentreerd op het terrein van Zon & Schild in Amersfoort.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort