Volledig scherm
Westelijke Rondweg. © Nico Brons

PvdA Amersfoort wil extra overleg westelijke rondweg

Er moet extra overleg komen over de aanleg van de westelijke ontsluiting. Dat vindt de fractie van PvdA Amersfoort. De PvdA is van mening er nog steeds veel open eindjes bestaan over de aanleg van de weg en wil nu ‘echt duidelijkheid’.

De partij heeft daarom een openbare Ronde aangevraagd op het gemeentehuis voor aanstaande dinsdag. Het gaat om een extra Ronde, naast geplande besloten Ronde over de geheime delen van de stukken. De technische vragen die aanstaande maandag beantwoord worden, gaan volgens de partij slechts een deel van de duidelijkheid verschaffen. Daarna is kwalitatief overleg nodig.

Vooral op financieel gebied heersen er vragen bij de PvdA. Hoeveel geld zou de gemeente kwijt zijn als besloten wordt toch te stoppen de Westelijke Ontsluiting? Er zingen volgens de praktijk verschillende bedragen rond van 10, tot 15, tot zelfs 20 miljoen Euro. ‘Indien er al 20 miljoen Euro is uitgegeven, hoe reëel is het dan te stellen dat de weg voor 67 miljoen Euro aangelegd kan worden, terwijl er nog geen strekkende meter asfalt is geplaatst?’, aldus de PvdA.

Bij de 10 miljoen euro die bespaard is, stelt de fractie vraagtekens. Tweederde komt voor rekening van bezuinigingen, wat neer gaat komen op een enorme verlaging in de kwaliteit, redeneert de partij. ‘Enkel om maar uit te kunnen komen op het beloofde totaalbudget van 67 miljoen Euro. In de praktijk komt een oplevering waar dusdanig op bezuinigd is, neer op een halve oplossing waar je de rekening achteraf gepresenteerd krijgt in hogere onderhoudskosten.’

Ook wil de partij het opnieuw hebben over het aantal te kappen bomen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort