Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Fatma Koser Kaya (D66, Onderwijs). © Nico Brons

Raad Amersfoort mopperend akkoord met scholenplan

De kogel is door de kerk, en ditmaal definitief: niet de gemeente Amersfoort, maar de schoolbesturen bepalen voortaan welke gebouwen aan groot onderhoud of vernieuwing toe zijn. De onderwijsprimeur komt wel met een prijs: de sfeer in de lokale politiek is er niet beter op geworden.

Quote

De uitnodi­ging is in alle enthousias­me verstuurd, dat had niet mogen gebeuren

Fatma Koser Kaya, wethouder

Vandaag maakte ze in deze krant al excuses, maar vanavond moest onderwijswethouder Fatma Koser Kaya (D66) wederom door het stof. Dat ze alvast een feestelijke bijeenkomst belegde om het onderwijsplan te ondertekenen en hiervoor maandag uitnodigingen uitdeed wordt haar zwaar aangerekend, omdat op het moment van organiseren en versturen de gemeenteraad haar fiat nog helemaal niet aan het voorstel had gegeven.

,,Dat was allemaal voorbarig, en had niet mogen gebeuren”, aldus Koser Kaya ten overstaan van de vertegenwoordigers van de politieke partijen, die haar conclusie deelden. ,,De uitnodiging is uit een daad van enthousiasme verstuurd. Uiteraard gaat u over of u het voorstel aanneemt en of de ondertekening door kan gaan.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort