Volledig scherm
Giraffe Sharifu. © DierenPark Amersfoort

Raadsels rond dood giraffe na operatie in Dierenpark

UPDATEOnderzoek op de snijtafel aan de Universiteit Utrecht moet uitwijzen waarom giraffe Sharifu vrijdag na een operatie in Dierenpark Amersfoort niet meer op kon staan. Verzorgers en specialisten staan voor een raadsel.

Het dier overleed vrijdag kort nadat het uit de narcose was ontwaakt, maakte de dierentuin vandaag bekend. Een besluit om het onfortuinlijke dier in te laten slapen, was onvermijdelijk.

Het 7-jarige giraffe leed aan scheefstand van zijn hoeven. ,,Een operatie kon niet langer uitblijven’’, zegt Lize Buitenhuis van DierenPark Amersfoort. ,,De voorbereiding heeft weken geduurd. We wilden de risico’s zo klein mogelijk houden. Tijdens de operatie werden steeds alle waarden gemeten en die zagen er allemaal goed uit. De operatie verliep goed, maar waarom hij niet meer op kon staan, weten we helaas niet. We hopen over twee weken meer te weten.’’

Er wonen nu nog vier mannelijke giraffen in het park. Op Facebook regent het aan steunbetuigingen voor de verzorgers. Zo'n 650 reacties zijn binnengekomen, wat de dierentuin zeer waardeert.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort