De oprijlaan naar de hervormde kerk. Links de nieuwe pastorie, een gemeentelijk monument, daarachter het Pastoriebos. Daarnaast staat de oude pastorie, een rijksmonument.
Volledig scherm
De oprijlaan naar de hervormde kerk. Links de nieuwe pastorie, een gemeentelijk monument, daarachter het Pastoriebos. Daarnaast staat de oude pastorie, een rijksmonument. © Google Street View

Raadslid cynisch over bouwplannen Pastoriebos: ‘Alleen de koning kan Barneveld nog overtuigen’

Het is alleen nog wachten op koning Willem-Alexander die zich met de zaak komt bemoeien voordat de boodschap van critici serieus wordt genomen door de gemeente Barneveld. Dat stelt raadslid Gert Hein Kevelam (Lokaal Belang) enigszins cynisch over de omstreden bouwplannen voor het Pastoriebos in Voorthuizen.

 1. Nederland is vooral een land van middelgroot - en juist dáár worden verkiezingen beslist
  PREMIUM
  Middenland

  Nederland is vooral een land van middel­groot - en juist dáár worden verkiezin­gen beslist

  In een serie verhalen in aanloop naar de verkiezingen kijkt Josse de Voogd als geograaf naar de Randstad. Dat is niet één gebied, wat vaak wordt beweerd. Het is een enorm gebied met grote verschillen. We kijken vaak naar de twee uitersten: de grote stad en het platteland. Maar Nederland is vooral een land van middelgroot - en juist dáár worden verkiezingen beslist. Vandaag in deel 4: ‘Gemiddeld’ Nederland, waar is dat dan?

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'

 2. Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'
  Play

  Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'

Amersfoort