Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Rabobank toch niet in Huis van Leusden

Door de ontstane commotie erover heeft Leusden besloten de Rabobank tóch geen tijdelijke plek te geven in het Huis van Leusden.

De gemeente verbreekt daarmee een al ondertekend contract met de Rabobank onder politieke druk, onder meer van de raadsfracties van CDA en D66. Die vinden het maar raar dat een commerciële partij een plek zou krijgen in het Huis van Leusden, waarin naast het gemeentehuis maatschappelijke instellingen zitten.

Volgens CDA is daarnaast in het Huis van Leusden een tekort aan werkruimte terwijl er juist veel leegstand is in winkelcentrum Hamershof. Beide partijen stelden naar aanleiding van het besluit vragen aan het college.

In plaats van die vragen te beantwoorden deed de gemeente een memo uitgaan waarin ze schrijft de deal af te blazen ‘gezien alle commotie’. De Rabobank zou volgens de afspraak per 1 mei een balie krijgen in het Huis van Leusden met één medewerker. ‘Met het verdwijnen van de filialen van achtereenvolgens ING, ABN-Amro en Rabobank’, zo staat in het memo, ‘zouden inwoners voor eenvoudige vragen nog steeds in ons dorp terecht kunnen. Maar toch heeft de gemeente ‘geen intentie om commerciële organisaties onderdak te verlenen.’ Dat laatste argument blijkt nu zwaarder te wegen.

Daarmee is de discussie nog niet afgedaan. CU/SGP-voorzitter Karolien Pouwels heeft een debat aangevraagd.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort