Volledig scherm
De gewraakte reclame op bushokjes. © GinoPress

Reclame voor een datingsite in een bushokje? Dat mag niet van de gemeente Bunschoten

Opnieuw hangen reclameposters op bushokjes voor een datingsite, in dit geval Secondlove.nl, in de gemeente Bunschoten. En wederom laat de gemeente ze verwijderen.

Volgens de SGP, die de gemeente vorig jaar attent heeft gemaakt op posters in bushokjes voor datingsite Novamora.nl, is de reclame ‘verwoestend voor onze gezinnen’. Die boodschap werd gisteravond door de partij herhaald. De posters hangen er sinds woensdag. Het stoort de SGP vooral omdat ook gehuwde mensen worden uitgenodigd stiekem te flirten.

Grensoverschrijdend

De gemeente heeft het bedrijf dat de reclameposters ophangt er vorig jaar op gewezen dat er contractuele afspraken zijn gemaakt over wat wel en niet wordt toegestaan in de bushokjes. Wethouder Rick Beukers (VVD) noemde de reclame-uiting ‘ongewenst in de openbare ruimte‘. Hij vond de reclame grensoverschrijdend. 

Raadslid Bram van Goor (SGP) vond dat de opbrengsten van de bushokjesreclame, 792 euro in 2018, niet opwegen tegen de offers die achteraf aan zorg moeten worden gegeven. Hij doelde op het feit dat veel kinderen van gebroken gezinnen in de jeugdzorg belanden. ,,Dit staat haaks op ons preventiebeleid op het gebied van zorg en welzijn’’, betoogde hij woensdagavond.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort