Volledig scherm
© ANP XTRA

Rekenkamer onderzoekt jeugdhulp in Amersfoort

De onafhankelijke rekenkamer van de gemeente Amersfoort heeft een onderzoek opgestart naar jeugdhulp in Amersfoort. Dat moet uitwijzen of jongeren van of via de gemeente de juiste, volledige en tijdige hulp krijgen.

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De gemeente moet zorgen dat jongeren advies krijgen over welke hulp het beste bij hen past, hen helpen de goede vorm te kiezen en zorgen dat de gekozen jeugdhulp ook echt beschikbaar is. Ook hebben de gemeenten bijvoorbeeld als taak te zorgen voor jeugdhulpaanbieders van goede kwaliteit.

Het rekenkameronderzoek moet bijdragen aan het verder verbeteren van de jeugdhulp in Amersfoort. Daarbij wordt vooral gekeken naar wat de hulpvraag onder jongeren is.  Vervolgens maakt de rekenkamer een selectie van de belangrijkste soorten hulpvragen, en bekijkt vervolgens wat er beschikbaar is aan hulp en hoe jeugdigen en gezinnen bij die hulp terecht komen. Daarna richt de rekenkamer zich op de vraag of het aanbod toereikend is voor de hulpvraag, en of de gemeente en jeugdhulpaanbieders dat voldoende in beeld hebben.

Voor de uitvoering van het onderzoek, dat een half jaar in beslag neemt, is onderzoeksbureau DSP in de arm genomen. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort