Volledig scherm
© MBO Amersfoort

Rico Verhoeven bij opening MBO-jaar in Amersfoort: 'Student moet dromen volgen’

De landelijke opening van het MBO-jaar, vanmiddag in Leerhotel Het Klooster, vond plaats in bijzijn van de minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven en voorzitter van VNO/NCW Hans de Boer. Maar ook kickbokskampioen Rico Verhoeven maakt er zijn opwachting.

Het fenomeen MBO-jaar is betrekkelijk nieuw: vorig jaar was de eerste in Tilburg, in het bijzijn van koning Willem Alexander. Ook het mbo had behoefte aan een jaarlijks officieel moment, zoals dat al bestaat voor het hbo en universiteiten.

,,Zonder de talenten die mbo’s voortbrengen worden er in Nederland geen infusen aangelegd, geen zonnepanelen geplaatst en stonden alle treinen stil’’, zo onderstreepte Van Engelshoven het belang van middelbaar opgeleide arbeidskrachten. Volgens Hans de Boer, voorzitter van de werkgeversorganistatie VNO/NCW, wordt het tijd dat Nederland moet laten zien trots te zijn op zijn mbo’ers.

Stucadoor

,,Wisten jongeren maar hoe betekenisvol ze zijn als ze kiezen voor een mbo-opleiding. Als stucadoor maak je nu 85 euro per uur. Kom daar maar eens om, als hoger opgeleide agoog. Ik zou zeggen stop de diploma-inflatie. Streven naar hogere diploma’s is echt niet nodig.’’

Volledig scherm
© MBO Amersfoort

Kickbokser Rico Verhoeven was uitgenodigd om te vertellen hoe je als student moet doorzetten en steeds kunt kiezen voor nieuwe dromen. ,,Lang had kickboksen een verkeerd imago. Maar dat heeft me er niet van weerhouden door te gaan.’’

In Amersfoort steeg het aantal mbo-studenten van 11309 in 2017 naar 12487 in 2019. Ter vergelijking: de HU Amersfoort kende een klein daling van 2432 studenten naar 2427 studenten.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort