Volledig scherm
PREMIUM
Voorschot op de invulling van het paviljoen. © fotomontage Ruimte voor Fotografie

Rietveldpaviljoen in beeld als Huis voor Fotografie

Het leegstaande Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof leent zich bij uitstek voor een toekomst als Huis voor Fotografie en Beeldcultuur. Dat schrijft de initiatiefgroep Ruimte voor Fotografie in een onderbouwd voorstel aan het gemeentebestuur en de politieke fracties in Amersfoort.

Quote

Het thema fotografie doet recht aan de vernieuwer die Rietveld was

Initiatiefgroep

De bedenkers van het ‘expositie- en activiteitencentrum voor fotografie en beeldcultuur’ krijgen steun van de bestaande Stichting Amersfoort Fotostad, waarin behalve cultureel ondernemer Hans van Helden ook oud-wethouder Mirjam Barendregt (D66) een belangrijke plaats inneemt.

Volgens het plan dat de initiatiefgroep heeft neergelegd bij de gemeente, moet het iconische paviljoen van glas en staal zijn oorspronkelijke bestemming van expositieruimte terugkrijgen. Als laagdrempelige kunst- en cultuuruiting spreekt fotografie een breed publiek aan, aldus de opstellers. Het thema doet in een op beeld gericht tijdperk van smartphones en tablets bovendien recht aan de vernieuwer die Rietveld bij leven was, pleiten de Amersfoortse Heleen Jonkman en Rob Renshoff namens de initiatiefgroep.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort