Rijinstructeur (66) uit Amersfoort komt om bij treindrama in Bussum

VIDEOHet dodelijke ongeluk met een leswagen in Bussum, waarbij vandaag een 66-jarige rijleraar uit Amersfoort om het leven kwam, is gefilmd door een omstander. Een 18-jarige leerlinge uit Bussum kon het voertuig net op tijd verlaten. 

Op de beelden is te zien dat het meisje aan de bestuurderskant van de auto uitstapt en de rijleraar nog lijkt te waarschuwen. De volgende seconde ramt de trein de wagen. Het hele tafereel duurt negen seconden.

Op de beelden, die ad.nl heeft gezien, is te zien dat de leswagen op het spoor tot stilstand komt. De motor van de blauwe leswagen lijkt af te slaan. De spoorbomen komen vervolgens naar beneden. Na enkele seconden stapt de jonge vrouw met witte jas uit de auto, aan de kant van de bestuurder.

Verfrommeld

Ze rent een paar meter weg en draait zich vlak naast het spoor om. Ze lijkt dan zelfs al te bellen en wijst nog naar de auto en de aanstormende trein. Voor de rijleraar is het echter te laat. Meteen ramt de intercity de auto die totaal wordt verfrommeld. Het gebeurt allemaal op enkele meters afstand voor de ogen van het meisje, dat even later totaal in shock wordt opgevangen.

Volledig scherm
© Huurdeman Caspar

,,Ik hoorde heel lang getoeter en voordat ik zag wat er aan de hand was, belde ik al 112'', zegt een man die vlak bij het spoor woont en vaker treinbotsingen heeft meegemaakt. Hij was als een van de eersten bij de geramde auto. ,,Het meisje hebben we in een andere auto gezet en opgevangen. Het viel me op dat er al aardig wat mensen waren, maar niemand deed wat. Ik ben vervolgens zelf met een verpleegkundige naar de auto gelopen, maar ik zag het meteen: die man was niet meer te redden.''

De omstander heeft de beelden aan de politie overgedragen. Het AD heeft samen met de maker van de beelden besloten ze niet te publiceren.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort