Inde bodems van de sloten zit chloride en sulfaat.
Volledig scherm
Inde bodems van de sloten zit chloride en sulfaat. © Caspar Huurdeman

RIVM onderzoekt vervuiling in slootbodems bij Westdijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoeken welke effecten de vervuiling in de slootbodems bij de Westdijk in Bunschoten kan hebben voor weidevogels, vee en andere dieren en planten in het gebied.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Michael speurde langs een hoop puin met zijn metaaldetector en vond plots een eeuwenoud zwaard
  PREMIUM

  Michael speurde langs een hoop puin met zijn metaalde­tec­tor en vond plots een eeuwenoud zwaard

  ,,Het lijkt wel een homp oud ijzer”, dacht Michael van Dusschoten, toen zijn metaaldetector tien jaar geleden tijdens werkzaamheden op het Molenplein een groot voorwerp oppikte. Wat hij niet wist, was dat hij een middeleeuws zwaard had gevonden uit de tijd van de twisten tussen de Hertog van Gelre en de Bisschop van ’t Sticht. Sinds woensdag is het te bewonderen in museum Oud Nijkerk.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort