Volledig scherm
© ANP

Roel H. (29) uit Baarn brak in bij een woning, viel in slaap en krijgt nu drie maanden cel

Inbreker Roel H. uit Baarn heeft vanochtend in de rechtbank een celstraf van 15 maanden opgelegd gekregen. 12 maanden daarvan zijn voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De rechter legde de 29-jarige Baarnaar ook een lange behandeling op. 

H. liep tegen de lamp toen hij bij een inbraak aan de Gerrit van Veenlaan in Baarn in slaap viel. De bewoner van het huis trof de indringer slapend aan in de gang, met zijn bivakmuts nog op zijn hoofd. De geschrokken bewoner sloop weer naar buiten en seinde de politie in die de man inrekende. 

De man bleek meer inbraken op zijn naam te hebben staan, onder meer in Eemnes, Bussum en Laren.  De rechter veroordeelde hem vandaag voor vijf feiten. 

Behalve de celstraf krijgt H. een meldplicht bij de reclassering, moet hij opgenomen worden in een kliniek om van zijn drugsverslaving af te komen. Na die opname moet hij nog ambulant behandeld worden en zal hij verplicht beschermd moeten gaan wonen. H. is ook nog een alcohol en drugsverbod opgelegd. Dat laatste verbod zal gecontroleerd worden door urinecontrole.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort