Ronald Koeman.
Volledig scherm
Ronald Koeman. © Getty Images

Ronald Koeman en Richard Krajicek trappen landelijke Koningsspelen af in Amersfoort

Voetbaltrainer Ronald Koeman, rolstoelbasketbalster Bo Kramer, schaatsster Carlijn Achtereekte, ex-tennisser Richard Krajicek en minister Bruins geven vrijdag 17 april in Amersfoort het startsein voor de landelijke Koningsspelen. Dat gebeurt op Kindcentrum Vlinderslag in de wijk Kruiskamp.

De Koningsspelen worden sinds de inhuldiging van koning Willem Alexander jaarlijks op basisscholen gehouden. De dag begint traditiegetrouw met het Koningsontbijt. Daarna wordt het sportieve gedeelte van de Koningsspelen afgetrapt met een nieuw lied van Kinderen voor Kinderen en een bijbehorende dans.  Dit jaar bezingt het kinderkoor het motto van de Koningsspelen 2020: hand in hand.

Onderwijsstad

Amersfoort is voor 2020/2021 uitgeroepen tot Nationale Onderwijsstad. Dat is een van de redenen dat de spelen dit jaar ook in Amersfoort geopend worden. Kindcentrum de Vlinderslag combineert zijn basisschool met voor-,tussen- en naschoolse opvang met bijzondere aandacht voor sport en beweging.  De bedoeling is dat leerlingen ontdekken waar hun sportieve interesses en talenten liggen. 

Scholen hebben tot en met 29 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van zesduizend basisscholen mee.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort