Volledig scherm
De rotonde wordt opnieuw geasfalteerd. © Saskia Berdenis van Berlekom

Rotonde 1 in Vathorst volgend weekend afgesloten voor verkeer

Rotonde 1 in Vathorst gaat vrijdag 26 tot zaterdag 27 juli volledig dicht. De rotonde wordt opnieuw geasfalteerd.

Tijdens de werkzaamheden kunnen motorvoertuigen op de Boulevard de rotonde blijven gebruiken, maar moet er wel rekening worden gehouden met hinder. Verkeer van en naar de Drieberg kan omrijden via rotonde 16. Verkeer naar de Olympus wordt omgeleid via rotonde 2. Fietsers kunnen via rotonde 16 en rotonde 2 omrijden. 

De gemeente werkt al langer aan de rotonde. Maandag 27 mei zijn de werkzaamheden gestart die in totaal 12 weken duren.  De rotonde op de kruising Bergenboulevard, Olympus en Drieberg wordt omgebouwd tot een plein met meer rijstroken, zodat er meer verkeer tegelijkertijd langs kan.

Volledig scherm
Na de aanpassing heeft rotonde 1 een extra rijstrook. Hierdoor kan het verkeer vanaf de Bergenboulevard naar de Bergpas beterdoorstromen. Voor de verkeersveiligheid wordt de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers aan de oostzijde van de rotondeweggehaald. De bushalte wordt naar de westkant van de rotonde verplaatst. © Gemeente Amersfoort

De werkzaamheden zijn onderdeel van een groter plan om de bereikbaarheid van Vathorst en Hooglanderveen te verbeteren. In het najaar starten de werkzaamheden aan rotonde 2. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort