Volledig scherm
Het fietspad ging in april dicht. © Caspar Huurdeman

Route Pijnenburg definitief niet meer open voor fietsers

Het pad van Soest naar Hilversum door de bossen van Landgoed Pijnenburg rond Lage Vuursche gaat niet meer open voor fietsers. 

Wethouders van de gemeente Baarn en Soest hebben boseigenaar Per Insinger niet kunnen overhalen. Omdat het pad op privéterrein ligt, kan de gemeente Insinger niet daartoe dwingen. In een ‘goed gesprek’ met de wethouders heeft Insinger uitgelegd dat hij de route niet meer wil openstellen voor tweewielers, omdat de natuur op het landgoed last heeft van de grote hoeveelheid fietsers en mountainbikers. Het landgoed van Insinger blijft open voor wandelaars. Daartoe is de eigenaar volgens de Natuurschoonwet verplicht. 

De gemeenten gaan nu kijken of de bestaande fietsverbindingen beter of veiliger gemaakt kunnen worden. Daarover is de gemeente Baarn in gesprek met de gemeenten Zeist en De Bilt. Hoewel het niet om het grondgebied van Soest gaat, volgt Soest dit belangstellend omdat veel fietsers uit Soest baat hebben bij de verbindingen naar Lage Vuursche. 

Het fietspad werd in april gesloten, tot ergernis van fietsers. Vorige maand zamelde een fietsactiegroep handtekeningen in.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort