Volledig scherm
© AS Media

Ruit van lunchroom opgeblazen in binnenstad Amersfoort

updateBij lunchroom Little Italy in de Sint Jorisstraat in de binnenstad van Amersfoort is vannacht een ruit in de deur opgeblazen met vuurwerk.

Omwonenden werden om 2.20 uur gewekt door een harde knal. Zij belden de politie.

Op camerabeelden is te zien hoe een man vuurwerk bij de deur aansteekt, vertelt Jamal al Bouabidi van Little Italy. ,,De hele ruit in de deur is versnipperd. Gelukkig is het veiligheidsglas wel in de deur gebleven, anders was het helemaal een troep geweest. De metalen constructie van de deur is kromgetrokken.” Wat het schadebedrag is, kan Al Bouabidi nog niet zeggen. Hij heeft aangifte gedaan.

Wie het op zijn zaak voorzien heeft, weet Al Bouabidi niet. ,,Ik zit hier al zes jaar, dit is de eerste keer. Ik ga ervanuit uit dat het baldadigheid was. Of het door het alarm komt weet ik niet, maar er is niemand binnen geweest en ik mis niks.”

De medewerkers waren vanmorgen een uur bezig met puin ruimen. Een aannemer is de deur aan het repareren. Al Bouabidi: ,,We moesten  eerst alles ordelijk maken voor we open gingen. Er zit hout in de deur, we moeten de klanten duidelijk maken dat we gewoon open zijn. Het is crisismanagen  vanochtend. Degene die dit heeft gedaan weet niet wat voor ellende hij heeft veroorzaakt.”

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort