Volledig scherm
© Alliantie Amersfoort

Samen koken in nieuwe wijkhuiskamers van flats in Liendert

Bewoners van de flats de Horsten in Liendert hebben sinds deze week de beschikking over twee wijkhuiskamers, die door woningbouwvereniging Alliantie ter beschikking zijn gesteld. De ruimten zijn te vinden in de Havikshorst en de Arendshorst en zijn nieuw aangebouwd.

In de Huiskamers van de Horsten kan er door bewoners gezamenlijk worden gekookt op gas dat door een broodvergister wordt geproduceerd. Oud brood dat voorheen in de tuinen belandde, wordt nu verzameld in broodkliko’s en hergebruikt. De Enki Energy Broodvergister verwerkt oud brood tot energie. Die energie vloeit terug naar de Huiskamer van de Horsten. In Amsterdam draait al een succesvol project met de broodvergister

Quote

We willen allemaal wonen in een wijk waarin we betrokken zijn, klaar staan voor elkaar en er voor elkaar zijn.

Koos Koolstra, directeur Alliantie Amersfoort

,,Dit huiskamerproject is een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van Liendert”, aldus Koos Koolstra, directeur Alliantie Amersfoort. “Want we willen allemaal wonen in een wijk waarin we betrokken zijn, klaar staan voor elkaar en er voor elkaar zijn. Het leefbaar houden en maken van buurten en wijken verdient wel continue aandacht. ”  

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort