Volledig scherm
© Google Streetview

School in Bunschoten waarschuwt voor kinderlokker

Alle ouders en opvoeders van de 240 leerlingen tellende gereformeerde Groen van Prinstererschool in Bunschoten zijn vanochtend door de directie geattendeerd op een kinderlokker in de wijk.

Schooldirecteur Erik Verbeek besloot een bericht rond te mailen nadat twee kinderen uit groep 5 dinsdagmorgen los van elkaar hetzelfde verhaal aan hun leerkracht vertelden. Beide leerlingen zouden op weg naar hun school in de Vivaldistraat zijn aangesproken door een man met een grijze baard, die rond reed in een zwarte bestelbus met geblindeerde ramen. Hij zou de kinderen snoep hebben aangeboden.

‘Van belang is’, waarschuwt Verbeek in de mail, ‘dat wanneer uw kinderen alleen naar school gaan, zij nooit ingaan op vragen van vreemden’. Volgens het protocol dat geldt bij onveilige situaties rond scholen bracht hij ook de overige scholen in het dorp op de hoogte van de situatie.

Tips

Volgens de directeur gebeurt alles in goed overleg met de politie. Tips van ouders over verdachte personen en situaties in de buurt van de school worden onmiddellijk doorgespeeld naar een van de wijkagenten, legt hij uit. ,,We willen geen paniek zaaien, maar als twee leerlingen zonder elkaar te hebben gesproken vertellen over een man die ze met snoep probeerde te lokken, dan moet je in actie komen. We hebben dit als school één keer eerder bij de hand gehad. Toen liep het met een sisser af. Hopelijk is dat nu ook zo, maar weten doen we het niet.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort