Een volle en aandachtige zaal tijdens één van de drie uitlegsessies, zaterdag, over een warmtenetwerk voor Schothorst-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Een volle en aandachtige zaal tijdens één van de drie uitlegsessies, zaterdag, over een warmtenetwerk voor Schothorst-Zuid. © Gemeente Amersfoort

Schothorst-Zuid wil na 'scherp aanbod’ best als eerste wijk van het aardgas af

Een ruime meerderheid van de bevolking in de Amersfoortse wijk Schothorst lijkt bereid in huis over te schakelen van aardgas naar een op biomassa gestookt warmtenet. Op een met 600 bewoners goed bezochte informatiedag gaf driekwart van de Schothorsters vandaag aan wel oren te hebben naar de overstap.

  1. Missende rookmelders en enige vluchtroutes vol spullen: veiligheid ver te zoeken in oude portiekflats
    PREMIUM

    Wendy kruipt door het oog van de naald als haar portiek­flat in brand staat (en dat kan jou ook gebeuren)

    Als er brand uitbreekt op de eerste verdieping in de portiekflat van Wendy Baum, staat in een mum van tijd het hele trappenhuis vol dikke zwarte rook. Wendy weet niet wat ze moet doen en raakt compleet in paniek. Ze wil naar beneden, weg van de brand en het liefst zo snel mogelijk. Gauw zoekt ze haar dochtertje van drie jaar oud, tilt haar op en rent naar de deur. Een verkeerde beslissing die heel makkelijk fataal had kunnen aflopen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort