Simone Kennedy.
Volledig scherm
Simone Kennedy. © AD

Simone Kennedy: 'Beter als Lili en Howick hun verzet staken'

Alle mogelijkheden om in Nederland te blijven zijn uitgeput en de Amersfoortse kinderen Lili en Howick kunnen zich beter gaan voorbereiden op hun toekomst in Armenië. Dat zei het Amersfoortse ChristenUnie-raadslid Simone Kennedy vanavond in het radioprogramma Dit is de dag op NPO Radio 1.

In een brief aan deze krant schrijft hun moeder Armina dat Lili en Howick zijn ondergedoken. Kennedy is daar geen voorstander van. ,,Dan blijven de kinderen opgejaagd wild." 

Volgens het raadslid is het voor de kinderen beter om het verzet te staken. ,,Op een gegeven moment zijn er geen mogelijkheden meer. We moeten stoppen ze valse hoop te geven. We kunnen ze nu beter zo goed mogelijk gaan begeleiden naar Armenië."

Kennedy schreef eerder op Facebook dat Lili en Howick in Armenië scholing, tijdelijke huisvesting en geld kunnen ontvangen om een nieuw leven op te bouwen. Als ze niet vrijwillig terugkeren is die hulp beperkter, waarschuwt Kennedy. In Armenië kunnen Lili, Howick en hun moeder ook particuliere hulp krijgen, stelt Kennedy. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort