Volledig scherm
© Desirée Schippers

Sint zet 24 november voet aan wal in Vathorst

Sinterklaas komt op 24 november aan in Vathorst. De avondintocht over het water van de Laak begint om 17.00 uur. De stoomboot zal varen door de grachten van de wijk. In de Markenhaven zullen Sint en Pieten opgewacht worden.

In de Markenhaven staat een podium waar twee twee Presentatie-Pieten een show aan elkaar praten. Het wordt een muzikaal onthaal met een Pieten-Band en Dans-Pieten. Die zijn echter in paniek want DJ-Piet is zoek en die zou draaien op een discofeestje bij het ICOON Theater aan het Leeghwater. De kinderen worden gevraagd om mee te zoeken.

Dit jaar zullen er voor het eerst suppende Pieten zijn. Zij zullen over het water op sups arriveren in de haven gevolgd door verlichte bootjes.

Nadat Sint en Pieten door de Presentatie-Pieten en de wethouder ontvangen zijn, zal er ook een prijsuitreiking plaatsvinden van de kleurwedstrijd die georganiseerd wordt door Jumbo Vathorst.

Na de show in de Markenhaven zal Sint in een koets naar het ICOON gaan. Tijdens deze tocht zullen vele voertuigen meerijden. De circa 100 Pieten lopen uiteraard ook mee met deze tocht.

De aankomst bij het ICOON zal omstreeks 19.30 uur zijn. Sint zal daar gaan overnachten. Het discofeest gaat door tot 21.00 uur. Althans, als DJ-Piet gevonden wordt.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort