Volledig scherm
Sinterklaas en Zwarte Piet waren aanwezig in de raadszaal van Woudenberg bij een discussie over het wel of niet subsidiëren van de sinterklaasverenging. Bij wijze van protest en op uitnodiging van de vereniging. © AD

Sinterklaascomité in Woudenberg weigert donatie van gemeenteraadslid

Het Woudenbergse sinterklaascomité weigert een donatie van GemeenteBelangen-raadslid Arno Vink, waardoor de vereniging zichzelf uit de financiële problemen had kunnen redden. Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg vindt dat het aannemen van het geld de schijn wekt van politieke inmenging.

Vink was van plan 500 euro bij elkaar te verzamelen bij collega-ondernemers en de rest uit eigen zak te betalen. De gemeente Woudenberg weigerde eerder datzelfde bedrag aan subsidie toe te kennen, onder meer omdat het sintviering in het dorp ‘te commercieel’ zou zijn. De vereniging zegt het niet voor elkaar te krijgen het totale budget (ruim 4000 euro) bij elkaar te krijgen via sponsorwerving en een bijdrage van de ondernemersvereniging. Daardoor zouden dit jaar reserves aangesproken moeten worden en de sintviering van volgend jaar in gevaar komen.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort