Volledig scherm
PREMIUM
Maaike en Nico van Heek in de ‘huiskamer’ van hun bed & breakfast Boerderij Schutterhoef. © Saskia Berdenis van Berlekom

Slapen in de schaapskooi in Den Treek

Bed & breakfast Schutterhoef, ondergebracht in de deel van een negentiende-eeuwse boerderij, telt slechts drie kamers. Maar authentieker en rustieker dan hier, aan de rand van landgoed Den Treek, zul je in de buurt niet gauw vinden.

Volledig scherm
De deel, waarin de bed & breakfast is ondergebracht. © Privéfoto

Door het raam van de Oud-Hollandse Kamer zie je het verkeer op de drukke Arnhemseweg voorbijrijden, maar dankzij het geluiddichte glas dringt daar niets van door. En loop je naar buiten, dan ligt aan de achterzijde van het erf het rustieke landgoed Den Treek-Henschoten aan je voeten.

B&B’s zijn er in alle soorten en maten, van beslapen studentenkamers tot weelderige kastelen, maar op de authenticiteit-index scoort de onlangs geopende Boerderij Schutterhoef in Leusden ongetwijfeld hoog. Nico en Maaike van Heek brachten hun bed & breakfast namelijk onder in de rietgedekte deel van een negentiende-eeuwse boerderij. „Het huis is te groot voor ons”, luidt de laconieke verklaring voor het initiatief. „We hebben een showroom met geschenken gehad. Toen dat ophield, vroegen we ons af: wat nu?”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort