Volledig scherm
PREMIUM
Gert Grolleman: ,,De aansturing is gewoon goed.'' © Saskia Berdenis van Berlekom

Sociale werkplaats troeft Chinese concurrent af

metaalbedrijfEen bedrijf dat zich terugtrekt uit China en kiest voor assemblage bij een sociale werkplaats. Innolumis doet het vol overtuiging.

Quote

Misschien ligt het tempo van de productie iets lager met mensen met een afstand tot de arbeids­markt, maar daar staat wel heel veel toewijding tegenover.

Gert Grolleman, directeur

Metafors, het metaalbedrijf van Amfors, is er klaar voor. Een groot deel van de werkplaats aan de Heliumweg is zo ingericht dat twaalf werknemers met, zoals dat zo mooi heet, een afstand tot de arbeidsmarkt zich efficiënt kunnen wijden aan de nieuwe, grote opdracht van het in Amersfoort gevestigde Innolumis. 

Maandelijks gaan er zo'n duizend armaturen voor straatverlichting de productielijn verlaten. En waarschijnlijk worden dat er nog veel meer. Bepaald geen simpel werk, want de in ledlicht gespecialiseerde dochter van het Belgische Option loopt voorop met het toepassen van technische snufjes. Zo kan er op maat kleur worden gemengd. En blijkt uit onderzoek dat vleermuizen minder hinder ondervinden van licht aan de rode kant, dan kan Innolumis voor vleermuisvriendelijke parkverlichting zorgen.

Tempo
Innolumis deed al ervaring op met Metafors. ,,Ja, dat beviel heel goed'', zegt directeur Gert Grolleman. ,,Misschien ligt het tempo van de productie iets lager met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar daar staat wel heel veel toewijding tegenover. En de leiding is zonder meer professioneel. De aansturing is gewoon goed.''

In samenwerking met indebuurt Amersfoort