Volledig scherm
Een vuilcontainer in Amersfoort. © AD

Soesterkwartier in april over op omgekeerd inzamelen

Het Soesterkwartier in Amersfoort is eind april klaar voor ‘omgekeerd inzamelen', de nieuwe manier van afval inzamelen die in heel Amersfoort doorgevoerd wordt. Dat blijkt uit een brief die de Rova onder bewoners heeft verspreid. 

In de brief staat te lezen dat voor alle ondergrondse containers geschikte locaties zijn gevonden. De aannemer start vanaf maandag met het plaatsen van de 53 containers. Het plaatsen van elke container duurt een paar dagen. In enkele weken moet het werk in de hele wijk klaar zijn. 

Zodra alle containers in de grond zitten, kan het omgekeerd inzamelen van start. Rova verwacht dat het werk in april gereed is. Eind april worden bewoners verder geïnformeerd.

Omgekeerd inzamelen houdt in dat bewoners hun groene (gft-afval) en blauwe (papier) container zelf houden. Die kliko's worden minder vaak geleegd. De grijze container verdwijnt en wordt verruild voor een container met oranje deksel. Daar moeten alle plastic-, karton- en blikverpakkingen in (pmd-afval). Het afval dat dan nog overblijft mag in de ondergrondse container in de wijk. De wijken Nieuwland, Hoogland en Kattenbroek gingen het Soesterkwartier voor. Ook in Schothorst, Liendert en Rustenburg zouden voor april 2020 al ondergrondse containers moeten staan. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort