Volledig scherm
Vrijwilligers knappen een tuin op. © PGS

Soesters helpen elkaar met klussen tijdens Doedag

Soest krijgt er een nieuw evenement bij: de Soester DoeDag. Onder deze noemer gaan twee zaterdagen in het jaar tientallen vrijwilligers aan de slag bij mensen die praktische hulp zeer goed kunnen gebruiken. Voor het eerst op zaterdag 12 oktober. Iedereen kan meedoen.

Vrijwilligers die willen meedoen, krijgen een keur aan mogelijkheden om uit te kiezen en zo de handen uit de mouwen te steken. Ze kunnen bijvoorbeeld een tuin opknappen, een kamer schilderen, een laminaatvloertje leggen, een huis schoonmaken, wandelen met bewoners, een dagje naar de dierentuin gaan, een spelletje spelen met mensen met een beperking of koken en bakken.

Belangstellenden worden ingedeeld in een groep vrijwilligers. Ze kunnen zelf opgeven wat ze leuk vinden. Ook is het mogelijk dat een groep of een gezin zich opgeeft om mee te doen. De hulpprojecten worden geselecteerd door de stichting Present, die samenwerkt met allerlei maatschappelijke organisaties in Soest. Die melden projecten aan bij Present.

Voor de Soester DoeDag worden die projecten in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Soest uitgezocht. De diaconie is een organisatie binnen de kerken die mensen in materiële nood ondersteuning biedt, zowel binnen als buiten de kerk.

,,Het zijn altijd bijzondere dagen waarbij iets in beweging komt, zo leert de ervaring’’, zegt Gert Bouwman, een van de initiatiefnemers van de Soester DoeDag. De DoeDag start dit jaar in De Open Hof aan de Veenbesstraat 2 om 09.00 uur. Opgave tot en met 30 september op soesterdoedag.nl

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort