Volledig scherm
© Desirée Schippers

Soesters, houd de toiletdeksel naar beneden

Op meerdere plekken in de gemeente Soest worden vanaf eind februari rioolbuizen geïnspecteerd, gereinigd en gerepareerd. Aanwonenden zijn geïnformeerd en wordt geadviseerd de deksel van de toiletpot naar beneden te houden.

Het rioolstelsel wordt schoongemaakt in de wijken Smitsveen, Klaarwater en het bedrijventerrein Soestdijk. Het riool wordt gereinigd en nagekeken op gebreken en obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren twee maanden, verwacht de gemeente. Werkzaamheden in drukke straten worden buiten de spits en onder begeleiding van verkeersregelaars uitgevoerd. 

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan. Door de kraan even aan te zetten kan de stank verdreven worden. Huishoudens wordt daarom geadviseerd de toiletdeksel omlaag te houden.

Verkeer

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. De vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, staan af en toe op straat of op het fietspad. De verblijftijd boven de put is volgens de gemeente Soest maximaal twintig minuten.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort