Volledig scherm
Foodtruckfestival TOOST strijkt neer in Soest. © Kris de Pee

Soesters krijgen hun eigen foodtruckfestival in juli

Soesters hoeven niet meer naar Amersfoort of Utrecht om een foodfestival mee te pakken. Reizend festival TOOST bezoekt Soest voor zomerse muziek, gezelligheid en vooral: heel veel lekkers.

Toosten op het goede leven. Dat is het motto van het foodtruckfestival. Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli strijkt een karavaan met een bonte verzameling foodtrucks neer op evenemententerrein De Engh. ,,Vanaf het moment dat de keukens vrijdag hun vuur opstoken tot zondag de zon ondergaat, volgt een driedaags programma met meer dan veertien foodtrucks die je doen watertanden, een ruim aanbod aan wijnen en speciaalbier om mee te proosten en bands en dj’s op het rollende podium”, zegt organisator Kris de Pee.

Kleinschaligheid

Met een zomer vol foodfestivals in het vooruitzicht, probeert TOOST zich te onderscheiden door kleinschaligheid. ,,Het wordt geen massaal evenement, maar gewoon gezellig. We bezoeken middelgrote plaatsen waar de sfeer intiem, maar gemoedelijk is. Soest past daar perfect bij.”

Het evenement is voor jong en oud, benadrukt De Pee. Zo is er een kidscorner met workshops en de grootste zweefmolen van Nederland. De toegang is gratis. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort