Boeren bereiden zich voor op een boerenprotest tijdens het internationale wielerevenement La Vuelta, langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel.
Volledig scherm
Boeren bereiden zich voor op een boerenprotest tijdens het internationale wielerevenement La Vuelta, langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel. © Teus van der Wild

‘SOS Dutch Farmers’: boze boeren bereiden protest voor langs route La Vuelta

UPDATEMet hooibalen, poppen en spandoeken bereiden boze boeren zich voor op een boerenprotest tijdens het internationale wielerevenement La Vuelta. Bij de tweede etappe zaterdag demonstreren boeren onder andere langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel. ,,Het wordt een spannende dag voor ons.”

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Topwielrenners scheuren door de regio Amersfoort voor La Vuelta: dit moet je erover weten
  PREMIUM
  vuelta holanda

  Topwielren­ners scheuren door de regio Amersfoort voor La Vuelta: dit moet je erover weten

  Nog maar een paar dagen en dan rijden de wielrenners van de Spaanse wielerronde La Vuelta Holanda door de regio. De 175,1 kilometer lange tweede etappe start zaterdag in Den Bosch en eindigt in Utrecht. Onderweg komen de wielrenners onder meer door Woudenberg, Amersfoort en Soesterberg. Wat kun je als inwoner of bezoeker verwachten van de Ronde van Spanje? Vier vragen én antwoorden.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort