Volledig scherm
Twee speeltuinen in Soest zijn volledige vernieuwd. © Gemeente Soest

Speeltuinen in twee Soester wijken volledig vernieuwd

Speeltuinen in wijken Boerenstreek en Klaarwater in Soest zijn sinds deze week weer helemaal vernieuwd. Wethouder Aukje Treep opende de speeltuinen dinsdag en woensdag samen met kinderen uit de betreffende wijken. 

De speeltuinen ’t Veenpark in Boerenstreek en Speeltuin Park Honsbergen in Klaarwater waren verouderd. Ze konden niet meer worden gered door regulier onderhoud en zijn daarom helemaal vernieuwd. 

De kinderen die mee mochten helpen met de opening, mochten ook meedenken over de inrichting van de speeltuinen. ,,Ze kunnen nu weer lekker samen buitenspelen in de speeltuinen die ze zelf hebben gekozen", aldus wethouder Treep. 

Dubbele schommel

In speeltuin 't Veenpark zijn de speeltoestellen, waaronder het grote speelschip, en de zandondergrond vervangen door nieuwe toestellen. Ook is er een dubbele schommel en een loungenet geplaatst. Verder staat er nu een kleine trampoline en heeft de speeltuin een nieuwe kabelbaan. 

De speeltoestellen en het kunstgras in Park Honsberg waren zo erg beschadigd door vuurwerk en ander vandalisme dat de toestellen en de ondergrond volledig zijn vervangen. In het park staan nu 'hufperproof speeltoestellen’ die minder snel beschadigd raken door vandalisme. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort