Sportieve ochtendshow vanaf balkon van penthouse aan de Stadsring

VIDEOSportschool Movement #club033 verzorgde zondagmorgen vanaf een balkon van een penthouse aan de Stadsring een workout voor omwonenden en voorbijgangers. De sportschool bood de sportieve ochtendshow op het balkon aan na de sluiting van de club vanwege de coronamaatregelen.

Ook twee agenten die poolshoogte kwamen nemen in het penthouse vanwege de luide muziek aan de Stadsring, deden mee aan de ochtendgymnastiek op het balkon.

Buurtbewoners

Op muziek vanuit een enorme speakerset op het balkon kwamen tal van buurtbewoners op hun eigen balkons langs de Stadsring omstreeks half elf in beweging onder leiding van trainer Adil.

De animo onder buurtbewoners en passerende joggers om mee te doen was groter dan verwacht, vond de trainer zelf die met andere deelnemers op het hooggelegen balkon kniebuigingen, jumps en dribbels voordeed. ,,Superleuk om te doen,‘’ vond de trainer zelf. ,,Nu is er tijd voor om creatieve oplossingen te bedenken. We denken er ook over om het vaker te doen.‘’

Penthouse

Een lid van de club woont in het penthouse en kwam met het idee voor de publieke workout, zegt Damir Wijdenes van Movement #club033. ,,Wij vonden het een fantastisch idee.‘’

Als gevolg van de luide muziek verscheen na een kwartier de politie met verschillende eenheden aan de Stadsring. Na overleg mocht de workout nog even worden voortgezet. Ook enkele agenten deden op de tonen van de Snollebollekes op het balkon mee aan de oefeningen.

Sportschool Movement #club033 zorgde voor een sportieve zondagochtend.
Volledig scherm
Sportschool Movement #club033 zorgde voor een sportieve zondagochtend. © AD

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort