Volledig scherm
De locatie van De War aan de Eem. © Saskia Berdenis van Berlekom

Stadhuis voor de rechter gesleept om verkoop De War

Naar nu blijkt is culturele broedplaats De War niet de enige partij die problemen heeft met de verkoop van het Warner Jenkinson-terrein aan projectontwikkelaar Rovase. Zenzo, een projectontwikkelaar uit Amersfoort-Noord, heeft het stadhuis voor de rechter gesleept omdat ze het niet eens is met de gang van zaken.

Deze zaak dient vanmorgen in de rechtbank in Utrecht. Zenzo wil tot dat moment niet zeggen wat ze de gemeente precies verwijt, noch wat ze van het stadhuis eist.

Eind september werd bekend dat niet de War en niet Zenzo, maar Rovase het 7.000 vierkante meter grote terrein aan de Geldersestraat in bezit krijgt. Hiervoor legt ze 820.000 euro neer.

Kritiek
De War, de culturele broedplaats aan de Eem, zal daardoor verdwijnen. Op het terrein komen onder andere woon-werkunits, appartementen en studentenwoningen. Zij krijgen een vrij uitzicht over het water. Het nieuwe gezicht op de Eem moet voorjaar 2022 klaar zijn.

Dat Rovase en niet De War het terrein mocht kopen (de culturele broedplaats had hiervoor ruim zes ton bijeen gesprokkeld), leidde tot een stortvloed aan kritiek.

De War stapte niet naar de rechter en maakte geen bezwaar, omdat ze naar eigen zeggen de juiste documenten niet kreeg van het stadhuis. Met deze papieren wilde De War aantonen dat de verkoopprocedure niet eerlijk is verlopen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort