Volledig scherm
Het logo van het Leger des Heils. © ANP

Stadsoorkonde voor het jubilerende Leger des Heils Amersfoort

Het Leger des Heils in Amersfoort is vanmiddag onderscheiden met een Stadsoorkonde. Burgemeester Lucas Bolsius reikte het officiële gemeentedocument uit tijdens de viering van het 125-jarig bestaan.

Met de oorkonde wil de stad de jarenlange inzet onderstrepen van het Leger des Heils voor mensen in nood in de samenleving. ,,Het Leger des Heils Amersfoort is een onmisbare schakel. Het draagt op bijzondere wijze bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood. Zij gaan door waar anderen stoppen’’, aldus Bolsius bij de uitreiking van de stadsoorkonde.

Het Korps Eemland van het Leger des Heils helpt mensen met professionele begeleiding onder meer vanuit hun hoofdkwartier in Zielhorst. Zo biedt het korps ondersteuning onder meer vanuit de jeugdbescherming en de reclassering.

Kopje koffie

Wie behoefte heeft aan contact kan binnenlopen voor een kopje koffie of een maaltijd en meedoen aan activiteiten. Er is een tweedehands kledingwinkel en een seniorenclub. Iedere zondagmorgen is er een samenkomst in het kerkgebouw in Zielhorst.

In 1893 kreeg kapitein Jacobus Wijkhuizen, één van de leiders van het Leger des Heils in Nederland, de opdracht om in Amersfoort een korps, een kerkelijke gemeente, te vestigen. Kapitein Wijkhuizen werd daarin bijgestaan door Luitenant Frederik Alarm. Op 27 april 1894 werd door Kolonel Oliphant de vlag van het korps Amersfoort overhandigd en werden de eerste heilsoldaten ingezegend. Hiermee was de formele vestiging in Amersfoort een feit.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort