Volledig scherm
De autokrakers zijn vooral actief in de parkeergarage op de Beestenmarkt. © Google Street View

Steeds meer auto-inbraken in parkeergarages in binnenstad Amersfoort

In parkeergarages in het centrum van Amersfoort is een toename van het aantal inbraken in auto's. Dat meldt de politie.

Vooral in de garage van het Sint Jorisplein en Binnen de Veste / Beestenmarkt zijn de inbrekers actief. Ze zijn uit op achtergelaten tassen in de kofferbak. 

,,We zien al sinds begin dit jaar een toename in het aantal auto-inbraken”, vertelt politiewoordvoerder Cornelie Hogeveen.

,,Op dit moment zien wij dat er tussen de vijf en vijftien inbraken per week plaatsvinden, maar dit verschilt per week. Normaal gesproken zou je in de garages vier inbraken per twee weken zien.

Inbrekers slaan vooral toe op doordeweekse dagen tussen 17.00 en 21.30 uur. De politie vermoedt dat er meerdere dadersgroepen actief zijn. ,,Dat kunnen lokale veelplegers  zijn en landelijk opererende auto-inbrekers”, aldus Hogeveen. 

Opletten 

De politie neemt extra maatregelen om nog meer auto-inbraken te voorkomen. ,,Er is extra surveillance met toezicht en handhaving, zowel opvallend en onopvallend.” 

Nog belangrijker is het om zelf je auto goed in de gaten te houden, benadrukt Hogeveen: ,,Het is echt van belang dat er geen waardevolle goederen in de auto blijven liggen. Mijn collega’s zien dat mensen vooral waardevolle goederen, zoals laptops en tassen uit het zicht in de kofferbak leggen. De daders gaan vooral voor de inhoud van de kofferbak de laatste tijd.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort