Volledig scherm
Milan ten Broek werd vorig jaar de Amersfoorter van het jaar en is dit jaar jurylid. © AD

Stem voor de Amersfoorter van het jaar 2018!

De strijd om de titel Amersfoorter van het jaar 2018 brandt los. Vanaf nu kunnen lezers onderaan dit artikel een stem uitbrengen op een van de tien kandidaten.

Volledig scherm
© AD

De titelwedstrijd wint aan populariteit: een kleine 400 lezers namen de afgelopen weken de moeite om gegadigden aan te dragen, bijna twee keer zoveel als in 2017. De jury, gevormd door oud-winnaar Milan ten Broek, advocate Annelies Meijnhardt en dichter Mimoun Essahraoui, was onder de indruk van de inzendingen en had er een aardige kluif aan om daaruit een evenwichtige selectie te maken.

Duidelijk is dat wat vorig jaar al waarneembaar was, zich nu doorzet: niet alleen individuen gaan op voor de titel, maar ook een toenemend aantal collectieven; vier dit keer. Dat is goed verklaarbaar. Samen sta je immers sterker, als je iets tot stand wilt brengen. Opvallend is dat de juryleden in het bijzonder warmlopen voor initiatieven waaruit een grote maatschappelijke betrokkenheid spreekt. Uiteraard lieten ze zich daarbij leiden door de voordrachten van lezers. Een teken des tijds?

Vanaf vandaag kan er worden gestemd. Dat is mogelijk tot 1 januari.

De uitslag blijft echter geheim tot 11 januari. Dan maakt burgemeester Bolsius in café KAdE op het Eemplein de winnaar bekend (19.30 uur). De prijs bestaat uit een bedrag van 500 euro en een oorkonde.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort