Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Sterkste toename besmettingen in Leusden, aantal geregistreerde patiënten in regio Eemland naar 118

De regio Amersfoort zag het aantal geregistreerde coronapatiënten sinds gisteren met 15 stijgen naar 118. In Leusden greep het virus het hardst om zich heen met 4 nieuwe gevallen in één etmaal.

Leusden telt volgens de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nu 13 inwoners die aantoonbaar zijn besmet met het coronavirus. In Amersfoort registreerde het RIVM 3 nieuwe gevallen, wat het totaal brengt op 47 besmettingen.

Hoogste dichtheid

Soest, dat onveranderd de hoogste dichtheid heeft aan besmettingen, telt inmiddels 21 bewoners met corona. Gisteren stond de teller op 20. In Barneveld zijn 13 mensen besmet, 1 meer dan dinsdag. Baarn zag het aantal besmettingen de afgelopen 24 uur verdubbelen van 2 naar 4, terwijl Bunschoten steeg van 2 naar 3 patiënten. In Woudenberg registreerde het RIVM twee nieuwe gevallen van besmetting. Inmiddels hebben ten minste 6 Woudenbergers het virus onder de leden.

De gemeenten Nijkerk (8 gevallen), Scherpenzeel (2) en Eemnes (1) noteerden het voorbije etmaal geen nieuwe besmettingen. Renswoude blijft de enige gemeente in de wijde omtrek waar na het testen van mogelijk besmette  bewoners nog geen corona is gebleken. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort