Volledig scherm
De brandweer moest uitrukken voor een stormschademelding aan de Dorresteinseweg. © Keistadnieuws

Stormschade in regio blijft beperkt, brandweer vooral druk met ruimen van takken

De officiële zomerstorm die gisteren huishield in ons land, heeft in de regio Amersfoort beperkt voor schade gezorgd. Het bleef bij omgewaaide bomen, afgewaaide takken, een kapot zonnescherm en omgewaaide hekken. 

Aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen waaiden gisteren rond 14.30 vier bomen om door een rukwind. De brandweer was enige tijd bezig om de weg weer vrij te maken. Ook in de Schubertstraat in Amersfoort ging rond dezelfde tijde een boom om. De brandweer moest er ook daar aan te pas komen om de weg weer vrij te maken. 

De brandweer kwam gisteren rond 18.00 uur aan de Grote Koppel in Amersfoort in actie met een hoogwerker om een loshangend zonnescherm te verwijderden. Het scherm op de derde verdieping was losgerukt door de wind en dreigde naar beneden te vallen. 

In Baarn rukte de brandweer gisteravond rond 18.30 uur uit voor een omgewaaide boom op de Oude Eemnesserweg. 

Een rij bouwhekken om het terrein van voormalig ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort, had het ook zwaar te verduren. Zo'n honderd meter aan hekken klapte om door de wind, waardoor het fietspad bij de Vondellaan geblokkeerd werd. 

Ook in Nijkerk rukte de brandweer twee keer uit voor stormschade en in Voorthuizen moest de brandweer één keer in actie komen. 

Afgelast

De Antiek en Curiosamarkt op het Eemplein in Amersfoort werd vroegtijdig opgedoekt. Vanwege de harde wind was het niet langer verantwoord om door te gaan. Festival Kannen en Kruiken in het Burgemeester Brouwerplantsoen kon gewoon doorgaan. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort