Volledig scherm
Waterballet op de Wiekslag © Keistad Nieuws

Straten blank in Amersfoort: waterleiding gebroken

updateDoor een gesprongen waterleiding staan enkele straten rondom de Wiekslag in Amersfoort blank. Het waterballet ontstond rond 16.30 uur. 55 huishoudens zitten op deze warme zomeravond zonder water, meldt waterbedrijf Vitens.

,,Het gaat om een spontane breuk in een belangrijke leiding'', zegt woordvoerder Roeland Kimman. ,,De politie heeft het kruispunt met de Gruttostraat afgezet, zodat het asfalt opengebroken kan worden. Dan kunnen we onderzoeken waar de breuk zit. Waarschijnlijk zijn we nog tot middernacht bezig.''

Volledig scherm
Na de lekkage ligt er nog veel modder en zand in de straten. © Keistad Nieuws

Ook de Jumbo-supermarkt aan de Wiekslag heeft momenteel geen water. De winkel blijft gewoon open.

,,Deze huidige zomerhitte leidt wel tot extreme situaties'', zegt Kimman. ,,De droge grond maakt het extra lastig om te zeggen wat de gevolgen van de breuk zijn.''

De ondergelopen straten geven buurtbewoners de kans om de planten in hun tuin water te geven. Kinderen spelen in de ondergelopen straten. De supermarkt op het Vogelplein ziet het water naderen, maar hoeft de deuren nog niet te sluiten.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat er een waterleiding is gesprongen in de wijk Liendert. Vorige maand ging er een kapot op de vlakbij gelegen Trekvogelweg. Een paar dagen daarvoor ontstond er in de weg een gat oftewel 'sinkhole' vanwege een gesprongen leiding. In februari ontstond er ook een gat in het wegdek in de Zangvogelweg. Oorzaak was ook toen een leidingbreuk.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort