Volledig scherm
PREMIUM
De gewraakte artist’s impression uit de ruimtelijke onderbouwing van ontwikkelaar Profund. Volgens bewoners vertekent de verhouding tussen de gebouwen de werkelijkheid. Profund zegt dat het door een computer gemaakte perspectief wel degelijk klopt. © Profund

Strijd over hoogbouw Liendert is nog lang niet gestreden

De gemeente Amersfoort doet er beter aan langs het Valleikanaal in Liendert te kiezen voor drie flats van elk tien verdiepingen dan voor twee woontorens met respectievelijk negentien en zeven etages. Het levert meer woningen op en het zet de woonwijk niet in de schaduw van een 60 meter hoog appartementengebouw.

In een nieuwe poging het ‘hoogbouwonheil’ op de plek van het voormalige ROC-complex op de hoek van de Zangvogelweg af te wenden, gooit een groep van 70 protesterende inwoners van de wijk Liendert het over die rationele boeg. Ze hebben berekend dat de plek waar tijdelijk het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt zit na sloop van de gebouwen voldoende ruimte voor drie flats biedt. Amersfoort kan de vier extra verdiepingen met appartementen (30 tegen 26) bovendien goed gebruiken in de strijd tegen de woningnood in de stad.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort