De gewraakte artist’s impression uit de ruimtelijke onderbouwing van ontwikkelaar Profund. Volgens bewoners vertekent de verhouding tussen de gebouwen de werkelijkheid. Profund zegt dat het door een computer gemaakte perspectief wel degelijk klopt.
Volledig scherm
PREMIUM
De gewraakte artist’s impression uit de ruimtelijke onderbouwing van ontwikkelaar Profund. Volgens bewoners vertekent de verhouding tussen de gebouwen de werkelijkheid. Profund zegt dat het door een computer gemaakte perspectief wel degelijk klopt. © Profund

Strijd over hoogbouw Liendert is nog lang niet gestreden

De gemeente Amersfoort doet er beter aan langs het Valleikanaal in Liendert te kiezen voor drie flats van elk tien verdiepingen dan voor twee woontorens met respectievelijk negentien en zeven etages. Het levert meer woningen op en het zet de woonwijk niet in de schaduw van een 60 meter hoog appartementengebouw.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Na maanden coronageval in Nieuw-Zeeland, vrouw besmet na isolatie
  Play

  Na maanden coronage­val in Nieuw-Zee­land, vrouw besmet na isolatie

 2. Eerste nacht met avondklok: noodbevel op Urk
  Play

  Eerste nacht met avondklok: noodbevel op Urk

Amersfoort