Volledig scherm
Zonnepanelen © ANP XTRA

Subsidiefonds voor duurzame ideeën in Amersfoort weer opengesteld

Inwoners, ondernemers en organisaties met duurzame ideeën kunnen zich weer bij de gemeente Amersfoort melden voor subsidie. De gemeente stelt per project maximaal 50.000 euro beschikbaar, op basis van cofinanciering.

Het is de zesde keer dat de gemeente Amersfoort geld beschikbaar stelt via het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling. In totaal gaat het om 2 ton. De initiatieven moeten bijdragen aan afvalhergebruik, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie, zodat Amersfoort een duurzamere stad wordt.

De afgelopen jaren kreeg ruim 25 initiatiefnemers een financiële bijdrage uit het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling. Een voorbeeld daarvan is UpGrade, de organisatie die gebruikt expositiemateriaal - zoals wanden, vitrines, verlichting, zuilen - opknapt zodat dit opnieuw kan worden gebruikt in musea. 

In 2019 kreeg ook Smart Microgrid gemeentelijke subsidie om een zelfvoorzienend energienetwerk te ontwikkelen voor een nieuwbouwproject op de Leusderweg.

Initiatiefnemers kunnen tot 1 april 2020 een aanvraag doen voor het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling via de website van de gemeente Amersfoort. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort