Volledig scherm
© AD

't Lieve Vrouwtje in Amersfoort is leukste restaurant van de stad en provincie

Een dubbele opsteker voor restaurant 't Lieve Vrouwtje op het Lieve Vrouwekerkhof in de Amersfoortse binnenstad. Gasten verkozen op de website Restaurantverkiezing.nl de zaak tot het leukste restaurant van Amersfoort en de provincie Utrecht.

Volledig scherm
De medewerkers kregen de award uit handen van Miss Nederland Rahima Dirkse. © AD

De winnaar werden deze week  tijdens een awardfestival in Amsterdam gehuldigd door Miss Nederland Rahima Dirkse. 

,,Geweldig", reageert Sefkan Killi, zoon van de eigenaar en medewerker van 't Lieve Vrouwtje. ,,Het bewijst dat hard werken loont. In deze tijd waarin het moeilijk is om personeel te vinden krijgen we toch een goede waardering. Al geeft het ook druk, de mensen verwachten dat je dit niveau vasthoudt. De vaste gasten hebben ons aan de winst geholpen. Mond-op-mond-reclame werkt het beste.”

't Lieve Vrouwtje kreeg 355 stemmen, flink meer dan de nummers 2 en 3, respectievelijk Eetkamer van Zanten (203 stemmen) en Bij Bart (138 stemmen). Van Zanten wist ook door te dringen tot de provinciale top 10 en kwam daar ook op plek 10. Overigens kreeg Italiaans restaurant Bella Venezia 3 in winkelcentrum Emiclaer een even hoge waardering als 't Lieve Vrouwtje (9,66), maar doordat het restaurant veel minder stemmen kreeg (41) legde deze het af.

De landelijke winnaar is De Huiskamer in De Wolden. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort