Volledig scherm
De ruim 300 vluchtelingen die de voormalige SBBO-school aan de Clarenburg hun thuis noemden, gaan nog voor het einde van de zomer naar een regulier azc. © ANP

Te weinig koffers voor vertrekkende vluchtelingen Leusden

Nu steeds meer vluchtelingen de noodopvang in Leusden verruilen voor een asielzoekerscentrum elders in het land, komt een groot tekort aan het licht: er zijn veel te weinig koffers en tassen om het hebben en houwen in te vervoeren.

Quote

Verschil­len­de vluchtelin­gen hebben in Leusden een fiets gekregen die ze ook graag meenemen naar hun volgende woonadres.

Nynke Minnema, coördinator van Gastvrij Leusden

Gastvrij Leusden, het vrijwilligerscollectief dat zich de voorbije maanden inzette voor een aangenaam verblijf van de asielzoekers, roept Leusdenaren met extra koffers daarom op deze te schenken. ,,Veel vluchtelingen zijn Leusden afgelopen februari binnengekomen met kleding in plastic tassen", zegt Nynke Minnema, coördinator van Gastvrij Leusden. ,,Die voldoen niet meer of zijn weggegooid."

Fiets
Het collectief roept ook de hulp in van inwoners met een bestelbus of kleine vrachtwagen. ,,Verschillende vluchtelingen hebben in Leusden een fiets gekregen die ze ook graag meenemen naar hun volgende woonadres."

De ruim 300 vluchtelingen die de voormalige SBBO-school aan de Clarenburg hun thuis noemden, gaan nog voor het einde van de zomer naar een regulier azc. Daar kunnen ze vanwege een lagere instroom nu terecht en, anders dan in Leusden, zélf koken en leefgeld ontvangen. Van de oorspronkelijke groep is inmiddels ruim de helft uit Leusden vertrokken, zo schreef deze krant zaterdag.

Leusdenaren met koffers of een grote auto kunnen contact opnemen via gastvrijleusden.nl.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort