De V&D aan de Utrechtsestraat bleef maandag dicht.
Volledig scherm
De V&D aan de Utrechtsestraat bleef maandag dicht. © Saskia Berdenis van Berlekom

Teleurgestelde klanten en droevige medewerkers bij V&D

,,Maar ik heb gisteren een jas laten achterhouden die ik vandaag zou kopen. Het was een heel mooie," sputterde Bekir Kok (50) uit Amersfoort tegen, toen hij maandagochtend klokslag elf uur voor een dichte deur stond van het V&D-filiaal aan de Utrechtsestraat.

Bij een medewerker van La Place, dat ook niet openging en die maandag zijn dag moest vullen met schoonmaken, vroeg Kok naar de manager. Maar hij vond geen gehoor. Op het raam hing een briefje met 'wegens omstandigheden zijn wij gesloten.'

Maandag vroegen curatoren van V&D 72 uur verlenging aan van de deadline voor de doorstart. Medewerkers gingen gewoon in bedrijfskleding naar hun werk. Een medewerker liet maandagochtend weten dat hij nog niet wist wat hij kwam doen. ,,Volgens mij gaan we niet meer open. We krijgen zo meer te horen." Met een droevig gezicht stapte hij het warenhuis binnen.

Tientallen bezoekers stonden beteuterd te kijken naar het luik dat niet openging. De een wilde nog graag een coltrui kopen, de ander gewoon nog even binnen kijken. Sommigen wilden met  eigen ogen zien wat ze op de tv zeiden: het definitieve einde van V&D. ,,Gaan ze vandaag écht niet open?" vroeg Alie de Haan (63) uit Hoogland. ,,Dat is heel jammer. Ik had een leuke broek voor mijn man gezien. Ik ga het missen. De jas die ik aanheb kocht ik hier zeven jaar geleden. De kleding was altijd van goede kwaliteit. Dat ze zo abrupt dichtgaan, had ik nooit verwacht."

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort