The Passion neemt één week bezit van het Eemplein

Dat The Passion op 24 maart in Amersfoort wordt opgevoerd, zal een week lang goed merkbaar zijn op en rond het Eemplein. In ieder geval gaat één tunnel dicht, en zijn fietsen twee dagen niet welkom.

Volledig scherm
© AD

Dat blijkt uit een brief van de gemeente Amersfoort aan omwonenden van en winkeliers op het Eemplein, die woensdag bij hen in de bus viel. ,,Zoals de planning er nu uitziet, wordt op zaterdag 19 maart begonnen met de opbouw van het podium," aldus de gemeente.

Dit podium wordt gedeeltelijk over het water gebouwd. De ene kant komt ter hoogte van restaurant Dara, aan de Grote Koppel. De andere zijde komt bij restaurant La Cubinita, aan de oostzijde van het Eemplein.

De plaatsing van het podium betekent dat het fietspad aan de Kleine Koppel, onder het spoor, vanaf de negentiende een week lang op slot gaat. Op 23 en 24 maart, de dag voor en de dag van het evenement, worden alle fietsen van het plein geweerd. Het podium is zaterdag 26 maart aan het einde van de middag volledig ontmanteld, is volgens het stadhuis de verwachting.

Bereikbaar
Winkels en woningen aan en rond het Eemplein blijven ondanks alle afzettingen wel bereikbaar, meldt de gemeente in de brief. Voor ondernemers en omwonenden wordt dinsdagavond 9 februari een bijeenkomst gehouden in het KAdECafé, in het Eemhuis.

Op 24 maart, de dag dat The Passion wordt opgevoerd en door de EO en de KRO live wordt uitgezonden op NPO1, worden dik 20.000 bezoekers verwacht op het Eemplein. Bij goed weer wordt rekening gehouden met 25.000 bezoekers. Naar verwachting stemmen zeker 3,5 miljoen Nederlanders om half negen 's avonds hun tv af op het mega-evenement.

The Passion vertelt het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus Christus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers, die worden gezongen door bekende Nederlanders.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort