Volledig scherm
De tijgerdrieling in het Dierenpark © Dierenpark Amersfoort

Tijgertrio krijgt cadeautje uit New York dankzij Welpcam

Jet uit New York volgt de tijgerdrieling in Dierenpark Amersfoort al sinds hun geboorte in juni via de Welpcam. Omdat ze er zoveel vreugde aan beleeft, heeft ze het trio onlangs een tijgerbestendig cadeautje gedaan: een plastic speelcilinder.

Quote

Ook The Big Apple is watching you.

Verzorger Marc Belt

Dat viel in goede aarde. De plastic cilinder werd direct nieuwsgierig bekeken door de tijgerfamilie. Roofdierverzorger Marc Belt volgde de gebeurtenissen rond het geschenk op de voet. ,,Vader Ilya ging er als eerste mee vandoor, de welpjes volgden hem.'' Nadat vader er flink zijn tanden in had gezet bij wijze van test, mochten de drie broertjes ermee aan de haal.


Kruiden

Aardig voor de welpjes is dat de cilinder kan worden gevuld met geurende kruiden of knikkers, waardoor ze steeds een nieuwe beleving ervaren, licht Belt toe.

Het was in het Dierenpark bekend dat Fedor, Sergei en Nicolai ook over de grens bekendheid genieten. Zo verschenen ze al in Franse, Duitse en Engelse media. ,,Ook The Big Apple is watching you, blijkt nu,'' zegt Marc Belt over de belangstelling uit de Verenigde Staten.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort